Policisté chytili na Hustopečsku dva pytláky, snažili se prchnout v autě

19. říjen 2012

Policisté dopadli u Boleradic po delším pronásledování dvojici pytláků. Muž (32) a jeho komplic (26) se po spatření policejního vozu snažili nejprve ujet autem a pak utéct pěšky, což se jim ale nepodařilo.

„Rozběhli se z mírného svahu až do potoka, který se snažili přebrodit,“ popsala břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová,“ policisté muže nadále pronásledovali a celá akce skončila úspěšným zadržením obou pachatelů.“

Policisté zajistili i osvětlení, které pytláci používali

Při prohlídce jejich vozidla našli policisté tři upytlačené srny, lovecké nože a reflektor. Objevili také pušku s tlumičem, kterou muži při automobilové honičce vyhodili z okna. Při domovních prohlídkách u obou podezřelých kriminalisté našli další upytlačenou zvěř.

„Komisař služby kriminální policie oba dva obvinil ze spáchání přečinu pytláctví, kterého se společně dopustili nejméně v osmi případech. Policisté je viní, že neoprávněně ulovili sedm kusů srnčí zvěře o celkové hmotnosti přes 70 kilogramů,“ vypočítala Haraštová.

Mysliveckému sdružení vznikla škoda na chovných kusech více než sto tisíc korun. Oběma pytlákům teď hrozí až dvouleté vězení.

autoři: hon , gaj
Spustit audio