Policie na Hodonínsku pozatýkala drogový gang

14. červen 2011

Policisté z hodonínského Toxi týmu rozkryli práci organizované skupiny, která měla vyrábět pervitin a prodávat jej narkomanům ze širokého okolí. Obvinili celkem 12 lidí. První členy skupiny zadrželi policisté už v lednu v Lovčicích a Nechvalíně na Kyjovsku. Pak následovala razie do chatky v zahrádkářské kolonii v Kyjově, kde se také vařil pervitin. Další pachatele včetně dvaatřicetiletého dealera policisté zadrželi ve Veselí nad Moravou.

Akce s názvem Opera trvala zhruba půl roku. Bylo zadrženo a obviněno 12 osob, z toho je šest stíháno vazebně. Většině z nich hrozí až 10 let vězení. „Zadržením pachatelů se značně snížila výroba drog na Hodonínsku. Je ale pravděpodobné, že objeví další výrobci,“ podotýká hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník s tím, že zadržení mohli vyrobit několik kilogramů drogy.

Kromě této skupiny odhalil Toxi tým další dva výrobce a prodejce drog. Třicetiletý muž vyrobil během dvou let nejméně 3 kilogramy pervitinu v hodnotě čtyři a půl milionu korun a byl tak jedním z nejproduktivnějších výrobců této drogy na Hodonínsku. „Výrobce vařil několikrát denně desítky gramů drogy. Pro léčiva s pseudoefedrinem, ze kterých se droga vyrábí, zajížděl na Slovensko a potom do Polska,“ dodal hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník. Další producentkou byla osmadvacetiletá žena, která pervitin vařila v bytě panelového domu v Hodoníně.

autor: gaj
Spustit audio