Paštika by měla být delikatesa, kterou si dáte jednou za čas, říká paštikářka Eva Rašovská
„Musí to nejdřív chutnat mně, abych to pustila do světa,“ přiznává paštikářka Eva Rašovská. Patří k těm odvážným ženám, které svůj um v kuchyni přetavily ve vlastní obchodní značku.
Moravské Toskánsko je krajem jejího srdce. „Narodila jsem se tady a teď si žiju svůj sen,“ říká Eva Rašovská ze Sobůlek. Baví ji tvořit rukama – to má prý po mamince.
„Paštika by měla být delikatesa, kterou si dáte jednou za čas,“ dodává s tím, že je pro ni zásadní, že bude svoje paštiky vyrábět poctivě.
Co ve správné paštice nesmí chybět? Jak začala s podnikáním úplně od nuly? A kdo jako první ochutnává novinky? O tom si poslechněte v Apetýtu! Kromě povídání o odvaze splnit si svůj sen vás pozveme také na Food Festival v Miroslavi.
Související
-
Maminka s dcerou oživují oblečení a doplňky – zdobí je folklorními výšivkami z Podluží
Moravská folklórní výšivka v hlavní roli dopoledního Apetýtu – to díky Karle Jurasové a Alexandře Pěčkové. Pečlivá ruční práce, co kus, to originál.
-
Připravte si paštiku podle 90 let starého receptu. Doporučuje ji Vlasta Vybíralová
Recept po své mamince prozradila Vlasta Vybíralová z Tovačova na Hané. Připomínáme úspěšný recept na z Pochoutkového roku 2018. Obohatila ji ještě o drcené mandle.
-
Tvrdonice na Břeclavsku na tradičních slavnostech pokřtí knihu Malované Podluží
Hosty Apetýtu byli Jan Kružík, Zlatuše Maděřičová a Zdena Šlichtová. Přišli posluchače pozvat do Tvrdonic na slavnosti a popovídat si o knize Malované Podluží.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka