Na Masarykově okruhu se nezávodí ani netrénuje. Ztráty automotodromu budou v desítkách milionů korun

4. květen 2020

Brněnský automotodrom pro letošní rok počítá se ztrátami v řádu desítek milionů korun. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru nejezdí na Masarykův okruh trénovat a testovat lidé za zahraničí. Ti tvoří většinu příjmů. Zároveň se letos neuskutečnil ani jeden z plánovaných závodů.

„Nás během roku živí zejména zahraniční klientela, řada toho agenturního ježdění jsou zákazníci ze zahraničí. My teď musíme jenom vyčkávat. Ztrátu počítáme na desítky milionů korun. Není úplně jednoduché to vyčíslit, protože zde stále panuje nejistota toho, jak to bude do budoucna,“ říká mluvčí okruhu Petr Boháč.

Automotodrom Brno zeje prázdnotou

Největší a zároveň nejprestižnější závod, který se na okruhu uskuteční, je Velká cena České republiky. Pořadatelská společnost Dorna ruší závod za závodem a vypadá to, že teď je na řadě Brno a Masarykův okruh. „Situace je velmi nepřehledná, my připravení jsme, bohužel nevíme, jak se situace vyvine. Musíme pouze vyčkávat a doufat ve zdárný konec, ať už to bude v jakémkoliv režimu,” dodává mluvčí automotodromu Brno Boháč.

Koronavirus zřejmě zhatí plány na oslavu jednoho výročí – přes 90 lety totiž začala stavba Masarykova okruhu.

autor: Petr Tichý
Spustit audio

Související