Kvásek je u nás součástí rodiny. Přežít může až několik století, říká pekař Jan Šmikmátor
27. prosinec 2022
Podílel se na vzniku internetové kváskové mapy, pořádá v Brně kurzy pečení kváskového chleba a ví o něm snad úplně všechno. Nadšený cyklista, milovník dobrého jídla a především pekař Jan Šmikmátor prozradí, jak vypadal jeho první chleba i to, proč je pecen chleba vhodným dárkem pod vánoční stromeček. Kdo u nich doma peče vánoční cukroví? A čím je nejlepší během svátků zasytit přeslazené žaludky? Poslechněte si Apetýt!
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.