Poradna Apetýtu: jak připravit kváskový chleba
Jan Šmikmátor v poradně Apetýtu prozradí, jak připravit kváskový chleba.
Související
-
Nejlepší chleba je ten domácí, upečte si podmáslový chléb podle Renaty Foltýnové a budete nadšení
Kváskový chléb s podmáslím upekla podle svého oblíbeného receptu Renata Foltýnová z Mikulovska. Má křupavou kůrku a krásnou střídu. A vydrží vám klidně čtyři dny.
-
Zdraví prospěšný chleba
Zdravý chleba, o kterém se vám zatím možná ani nesnilo. Pojďte ho společně s Apetýtem vyzkoušet!
-
Na kvas do chleba musí pekaři myslet nejméně den předem
Možná si také vzpomenete na scénu z knihy o Robinsonu Crusoe, v níž si trosečník zkoušel péct chleba. Ten mu ale stále nechutnal a on nemohl přijít na to, co chlebu chybí.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...