Guláš v různých variantách patří k oblíbeným jídlům. Zkuste ten houbový
Pokrmy z hub nenechávejte rozležet a nepodávejte je znovu ohřívané. Co si navaříte, to také hned snězte. Pojďte si s námi připravit houbový guláš!
Budete potřebovat:
- 500 g čerstvých hub (nejlépe hříbky nebo směs)
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci sádla nebo oleje
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- ½ lžičky uzené papriky (volitelně)
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 1 lžičku majoránky
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíci hladké mouky (na zahuštění)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji restujte dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a obě papriky, rychle promíchejte a ihned přidejte rajčatový protlak, aby se koření nespálilo.
- Poté přisypte očištěné a nakrájené houby a chvíli je restujte, dokud nepustí vodu.
- Osolte, opepřete, zalijte vývarem a přikryté duste asi 20 minut.
- Mouku rozmíchejte ve trošce studené vody a vlijte do guláše.
- Dobře promíchejte, přidejte majoránku a nechte ještě 5 minut provařit, dokud guláš nezhoustne.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.