Guláš v různých variantách patří k oblíbeným jídlům. Zkuste ten houbový

Pokrmy z hub nenechávejte rozležet a nepodávejte je znovu ohřívané. Co si navaříte, to také hned snězte. Pojďte si s námi připravit houbový guláš!

Budete potřebovat:

  • 500 g čerstvých hub (nejlépe hříbky nebo směs)
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci sádla nebo oleje
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • ½ lžičky uzené papriky (volitelně)
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 1 lžičku majoránky
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíci hladké mouky (na zahuštění)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji restujte dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a obě papriky, rychle promíchejte a ihned přidejte rajčatový protlak, aby se koření nespálilo.
  3. Poté přisypte očištěné a nakrájené houby a chvíli je restujte, dokud nepustí vodu.
  4. Osolte, opepřete, zalijte vývarem a přikryté duste asi 20 minut.
  5. Mouku rozmíchejte ve trošce studené vody a vlijte do guláše.
  6. Dobře promíchejte, přidejte majoránku a nechte ještě 5 minut provařit, dokud guláš nezhoustne.
  7. Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.