Do září musí řidiči jedoucí po dálnici D2 ve směru na Břeclav počítat s dopravním omezením

Ode dneška začaly naplno práce na sedmikilometrovém úseku dálnice D2 ve směru na Břeclav. Řidiči musí počítat s omezeními mezi přibližně 3. a 10. kilometrem dálnice. Rekonstrukce potrvá několik měsíců – a to až do poloviny září.

Vzhledem k šířce dálnice není možné jezdit oběma pruhy v obou směrech, proto se bude jezdit do Brna pouze jedním pruhem, na Bratislavu se pojede ve dvou pruzích, rychlost bude snížená na 80 kilometrů za hodinu.

Silničáři položí kompletně nový povrch dálnice. Při této příležitosti vymění stará betonová a ocelová svodidla. Zároveň se v úseku vymění dopravní značky a opraví části mostů. Nové bude také odvodnění dálnice i odpočívadlo v Chrlicích.

Opravy na etapy

Dálnice je v provozu od roku 1980. Její rekonstrukci mezi Brnem a Břeclaví Ředitelství silnic a dálnic spustilo v roce 2013. Tehdy rozdělilo dálnici mezi těmito městy na patnáct úseků. Dvanáct z nich je už hotových. Dnes spuštěná oprava úseku směrem na Břeclav je v tomto směru poslední. V opačném směru, tedy ve směru na Brno, silničáři chtějí ještě letos opravit úsek mezi 43. a 32. kilometrem. Práce jsou naplánovány na podzim. Příští rok by silničáři měli na úsek mezi Hustopečemi a Podivínem navázat a dálnici opravit až k 24. kilometru ve směru na Brno.

autoři: tip , ahe
Spustit audio

Související