Cukrářka Petra Burianová: Když budete mít na stole jen vánočku, tak jste si vlastně upekli Vánoce
Cukrářka, pekařka i žena, která ctí tradiční řemesla. Petra Burianová tvrdí, že vánočka nemusí být krásná jako na fotografiích. „Čím víc věcí tam dáte, tím víc vám pak popraská a rozjede se. Ale popraská dobrotou!“ Má mít devět pramenů a splétá se na Štědrý den. „Spodní čtyři symbolizují živly, prostřední tři jsou nejlepší duchovní vlastnosti.“ Na jaké tradice nedá dopustit a co nesmí chybět na svátečním stole u Burianů? A kolik kuchařek má ve své knihovně?
Související
-
Vítězství v soutěži Peče celá země mi převrátilo život naruby, přiznává Petra Burianová
Změnilo jí život vítězství v televizní soutěži Peče celá země? Řídí se svým heslem: Netlač řeku, teče sama? Co se jí líbí na době, ve které žijeme?
-
Pečení s Petrou Burianovou: Jak na těsta na vánoční cukroví
Do Apetýtu jsme pozvali Petru Burianovou, vítězku soutěže Peče celá země a autorku knihy Cesta z těsta. V poradně se podělila o své zkušenosti a odpovídala i na dotazy.
-
Mouka je při pečení naprosto zásadní, říká autorka kuchařky Cesta z těsta Petra Burianová
Pekařka a cukrářka Petra Burianová v poradně Apetýtu prozradí, jak připravovat těsta na cukroví.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka