Babiččiny lívance
Lívance bez kynutí, zato s ovesnými vločkami. Pokud máte chuť vyzkoušet nový recept na tuhle oblíbenou pochoutku, určitě zkuste i tento od Mileny Novotné z Olešnice.
Budete potřebovat:
5 lžic ovesných vloček
500 ml studené vody, nebo mléka
1 žloutek
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 lžíce škrobové moučky
300 g hladké mouky
½ sáčku kypřícího prášku
olej
Postup:
1. Ovesné vločky zalijeme studenou vodou, nebo mlékem a necháme asi 10 minut nabobtnat.
2. Pak přidáme žloutek, sůl, vanilkový cukr, škrob a mouku prosátou s práškem do pečiva a vše společně prošleháme.
3. Z těsta tvoříme lívance, které pečeme na pánvi na malém množství oleje z obou stran.
4. Podáváme potřené džemem (nejlépe borůvkovým) a posypané nastrouhaným tvarohem a skořicí.
5. Dozdobit můžeme i čerstvým ovocem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.