Zaplatíte teď, využijete později. Lidé mohou podpořit podnikatele z Miroslavi pomocí předplacenky

30. březen 2020

Živnostníkům v Miroslavi na Znojemsku má pomoct projekt Miroslavská předplacenka. Lidé je můžou oslovit a předem si u nich zaplatit masáže, dorty, nový účes nebo kurzy jógy. Oblíbené podniky tak nemusí být v těchto dnech zcela bez příjmů.

Lenka Komosná pracuje jako masérka a kosmetička. Žádné zákazníky a tedy i příjmy ze své živnosti nemá. „Výdaje nám pořád běží, příjmy máme na nule. Otázka je, jak dlouho ta situace bude trvat. Ještě měsíc třeba vydržíme, ale pak je to situace, kterou budu muset řešit.“ Předplacenku si u paní Komosné objednalo zatím pět zákazníků. „Počká s ním třeba na Vánoce nebo na nějakou pozdější dobu, i tohle je pro mě veliká pomoc.“

„V obci máme všechny možné služby – restaurace, pedikérku, masáže i obchod s rybářskými potřebami,“ upřesňuje zastupitelka Eliška Nohavicová z hnutí STAN, která projekt Miroslavská předplacenka před několika dny spustila. Na webu najdou lidé seznam podnikatelů, kteří mají v Miroslavi své provozovny.

„Prakticky ze dne na den se ti lidé ocitli bez příjmů. Cílem je, abychom jim jako občané pomohli zmírnit finanční dopady současné krize a aby nikdo z nich nemusel svoji činnost ukončit,“ dodává Nohavicová.

Živnostníkům zřejmě pomůže také radnice. V pondělí odpoledne bude vedení města hlasovat o odpuštění nájemného za nebytové prostory.

autor: tip
Spustit audio

Související