Základem romantické komedie musí být dobrý scénář, říká brněnský režisér Machala

12. červenec 2022

Jakub Machala patří mezi režiséry s širokým polem působnosti, natáčí reklamy, točí filmy, dětské pořady a věnuje se i divadlu. Vyrůstal v Brně v blízkosti kina Art a u filmů zůstal. „Kino pro mě znamenalo strašně moc, protože jsem tam získal lásku ke kinematografii a audiovizuálním dílům obecně.“

V mládí ale víc inklinoval ke sportu. „Do 15 let jsem chtěl být olympijský vítěz – a bylo jedno v čem. Pak jsem si zranil koleno a začal jsem chodit do dramatického kroužku, což se mi stalo, jak se tak říká, osudným.“

Nedávno dokončil film Láska hory přenáší, kde hrají Anna Fialová s Markem Lamborou. A co musí být v romantické komedii, aby držela pohromadě? „Dobrý scénář,“ tvrdí Machala.

Do každého filmu vkládá jeho autor velký kus sebe. Co z Jakuba Machaly je v jeho nejnovějším počinu? „Úplně všechno, si myslím. V každé postavě je něco a ten film je jako jít se mnou na pivo. Docela zábavný,“ říká s úsměvem scenárista a režisér.

Podle jakého klíče vybíral hlavní hrdiny do filmu? A kde má schovanou cenu Anděl, kterou vyhrál za natočení videoklipu k písním Barbory Polákové? Poslechněte si Apetýt s Lucií Hostačnou.

autoři: Lucie Hostačná , lop
Spustit audio

Související