Vzniká česko-saský vyšetřovací tým

11. listopad 2012

Saská média také zaznamenala dohodu, kterou uzavřeli český a saský ministr vnitra. Týká se ustavení česko-saské pátrací skupiny. Ta bude mít na starost kriminalitu na hranicích.

Podle dosavadních zkušeností bude mít asi nejvíce práce s krádežemi aut a pašováním českého pervitinu. Příští rok v březnu uvolní saská i česká strana po pěti pracovnících, kteří začnou společný policejní tým připravovat.

Die sächsischen Medien informieren auch über die Vereinbarung, die von den tschechischen und sächsischen Innenministern getroffen wurde. Es handelt sich um die Gründung einer gemeinsamen tschechisch-sächsischen Fahndungsgruppe. Sie soll der Kriminalität an der Grenze nachgehen. Nach bisherigen Erfahrungen wird sich diese Gruppe meistens mit dem Autodiebstahl und Schmuggel mit der Droge Crystal beschäftigen. Kommendes Jahr geben die tschechische und sächsische Seite je fünf Beamten, die anfangen sollen, diese gemeinsame Fahndungsgruppe vorzubereiten.

Vzhledem k tomu, že na světě jsou pouze dvě další známky z této série, odhaduje se její cena na 2,5 milionu euro. Pravost známky ověří ještě specialisté v New Yorku.

Spustit audio