Vlaková výluka v Brně omezuje provoz mezi hlavním a židenickým nádražím

Cestující využívající vlaky čekají v Brně komplikace mezi hlavním a židenickým nádražím. Železničáři tam opravují mosty v Šámalově ulici. Rychlíky Regiojetu na lince R9 proto nejezdí do Králova Pole.

Rychlíky a regionální vlaky Českých drah ve směru na Tišnov odjíždí buď z hlavního, nebo dolního nádraží. Omezení potrvá do konce listopadu.

„Směr Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Tišnov – musíme vhodně zvolit vlak, jestli jet na brněnské hlavní nádraží nebo na dolní nádraží. Pokud se chcete zcela vyhnout problémům, nejlepší je z centra Brna popojet tramvají do Králova Pole,“ doplňuje mluvčí společnosti Kordis, která na jihu Moravy koordinuje veřejnou dopravu, Květoslav Havlík.

Do Králova Pole k nádraží v ranních špičkách jezdí posilové tramvaje P6. Poblíž královopolského nádraží musí dát hlavně řidiči aut pozor na ještě jednu výluku.

Neprůjezdná je pro auta Palackého třída mezi Semilassem a zastávkou Tylova, dělníci tam opravují koleje a potrubí v zemi. Řidiči budou místo do konce června objíždět přes Slovanské náměstí a Hradeckou ulici. Tramvaje jezdí opravovaným úsekem po jedné koleji.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio

Související