První ročník festivalu Daruj krev, Brno, běh pro hospic nebo Bzenecký guláš. Vyberte si z víkendových tipů

13. červen 2024

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

Daruj krev, Brno!

  • 14. června

Fakultní nemocnice Brno poprvé v historii pořádá festival pro podporu bezpříspěvkových dárců krve. Bude se konat při příležitosti Světového dne dárců krve od 14 do 20 hodin v prostorách Piazzetty před Janáčkovým divadlem. U fontány zaujme místo podium, kde bude probíhat pestrý program, mimo jiné k němu přispějí muzikáloví herci z Městského divadla Brno.

Běh pro hospic sv. Alžběty

  • 15. června

V sobotu se v Brně koná Běh pro hospic sv. Alžběty. Start je v 10 hodin v ulici Kamenná a účastníci si mohou vybrat ze tří tras. Pokud se rozhodnete  zúčastnit tohoto benefičního běžeckého happeningu, je třeba se zaregistrovat na webu.

Tišnovská muzejní noc

  • 15. června

Přijďte do Galerie Josefa Jambora v Tišnově na vernisáž výstavy Facelift, divadelní představení i dílny pro děti. To vše nabídne Tišnovská muzejní noc, začátek programu je v 17 hodin.

Concentus Moraviae: ČaroTaj

  • 15. června

V Boskovicích na zámku pokračuje mezinárodní hudební festival Concentus Moraviae. V sobotu od 19:30 tam zazní autorské úpravy lidových písní ze Slovácka a Kopanic v podání souboru ČaroTaj, který založily zpěvačky Taťána Roskovcová a Jitka Novotná, dcery uherskobrodského primáše Lubomíra Málka.

Beseda s Vladimírem Kořenem

  • 15. června

Nakladatelství Kazda zve na besedu s Vladimírem Kořenem, kterému vyšla kniha Řeka zázraků. Ta obsahuje 12 povídek z pera moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody. Akce se koná od 15 hodin v Knihcentru Brno v OC Olympia.

Bzenecký guláš

  • 15. června

Město Bzenec pořádá v zámeckém parku ochutnávku gulášů s doprovodným programem. Můžete se těšit na guláše od místních spolků, hudebně akci doplní skupiny Nobody, Husý kůže a od 20 hodin taneční zábava s kapelou Fair play.

Koncert filmových hitů

  • 16. června

Moravské klavírní trio zve na koncert do Blahoslavova domu v Brně v Lidické ulici. Koná se v neděli v 17 hodin. Zazní známé melodie od klasiky k filmům – Tenkrát na Západě, Angelika, James Bond, Prodaná nevěsta a další. Na své si přijdou všechny generace posluchačů, slibují pořadatelé.

Na kole regionem kyjovského Slovácka

  • 15. - 16. června

Zveme na 31. ročník cyklistického závodu pro veřejnost, který se bude v Kyjově a okolí konat o tomto víkendu. Na úvod se v sobotu pojede tradiční kritérium na rychlém a technickém okruhu o délce 1 500 m se startem a cílem v Kyjově na třídě Komenského u Kyjovského pivovaru. V neděli se pak silniční závod uskuteční na zcela novém okruhu o délce 21 km, který povede krásným Podchřibím.

Spustit audio