Víkendové tipy: Šramlfest ve Znojmě, Benátská noc ve Švýcarské zátoce nebo dožínky ve Strážnici

25. červenec 2024

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

Šramlfest

  • 26.-27. července

Ve Znojmě se v pátek a v sobotu koná festival alternativní hudby, pouličního divadla a originálního výtvarného umění Šramlfest. V jedinečném prostoru vyhlídkové terasy Na Káře v historickém centru Znojma se návštěvníci mohou těšit na další ročník neotřelé kultury z Česka i zahraničí. Pořadatelé připravili také program pro děti.

Myslivecká noc v Hovoranech

  • 27. července

Myslivecké sdružení Dolina Hovorany srdečně zve na tradiční mysliveckou noc. Příchozí se mohou těšit na zvěřinový guláš a také taneční zábavu, na které zahraje Dechová hudba Skaličané. Akce se koná v areálu tenisových kurtů v Hovoranech, v případě nepříznivého počasí v sále sokolovny. Začátek je ve 20 hodin.

Mezinárodní mistrovství ČR v sekání sektů ve Valticích

  • 27. července

Ve Vinařské stodole ve Valticích se v sobotu koná Mezinárodní mistrovství České republiky v sekání sektů. Je to 20. ročník akce a je spojený s největší degustací šumivých vím v Česku. V rámci programu se uskuteční také srovnání sektů vyrobených klasickou metodou z ČR a dalších 20 zemí ze 4 kontinentů. Začátek je v 15 hodin.

Benátská noc ve Švýcarské zátoce

  • 27. července

Ve Švýcarské zátoce na Vranovské přehradě se v sobotu koná Benátská noc. Letos půjde o 35. ročník akce, během které vyplují zhruba v 17 hodin ze zátoky nejrůznější nazdobená plavidla s posádkami v kostýmech. Součástí plavby je i živá kapela na velkém prámu. K akci se může přidat každý se svým ozdobeným plavidlem i libovolným kostýmem.

Dožínky ve Skanzenu Strážnice

  • 28. července

Tradiční akce je oslavou sklizně s dožínkovým průvodem. Na programu jsou i ukázky žňových prací, mlácení obilí motorovou mlátičkou i cepy. Skanzenem dvakrát projde dožínkový průvod v podání souboru lidových písní a tanců Míkovjan z Míkovic. Nebudou chybět ani ochutnávky, jarmark nebo dětské dílničky. Dožínky se konají od 9 do 17 hodin, poslední vstup je v 16 hodin.

Tiché vzlety Davida Škaroupky

  • do 6. září

V Arnoldově vile v Brně můžete navštívit výstavu soch umělce Davida Škaroupky s názvem Tiché vzlety. Škaroupka je mladý a rychle se prosazující sochař na brněnské scéně, jehož díla rezonují s čistotou a funkcionalismem. Sochy najdou návštěvníci jak v interiéru, tak v exteriéru vily.

Spustit audio