Víkend plný vína: košty na Slovácku, ve Znojmě a Březí

15. březen 2019

Tento víkend se ponese ve znamení vína. Na košt můžete zajet do Strážnice, Kyjova či Vracova. V Brně se koná 18. ročník JAZZFESTU.

Josefské košty vína na Slovácku

Následující termín je jeden z nejsilnějších na Slovácku pro pořádání koštů vína. Velké ochutnávky se stovkami vzorků se konají:

  • ve Strážnici (16. 3., 14 hodin, KD Strážničan
  •  v Kyjově (16. 3., 14 hodin, KD Kyjov)
  • ve Vracově (16. 3. 13.00 sportovní hala)

Další košty pak například v Karlíně nebo ve Vacenovicích.

JAZZFESTBRNO 2019

  • 13. března – 30. dubna, Brno

18. ročník mezinárodního jazzového festivalu, jehož součástí budou koncerty známých jazzových hvězd z Evropy i ze zámoří, ale i akce brněnské klubové scény. O tomto víkendu vás čekají hned dva koncerty v divadle Husa na provázku.

30. ročník výstavy vín znojemské vinařské podoblasti

  • 16. března, 9-21 hodin, Loucký klášter ve Znojmě

30. ročník výstavy vín znojemské vinařské podoblasti proběhne v sobotu ve štukových sálech Louckého kláštera ve Znojmě. Znojemský košt je nejdůležitější přehlídkou vín znojemské vinařské podoblasti, kterou od roku 1989 organizuje spolek Sdružení znojemských vinařů. Přehlídka vín je spojená se soutěží Král vín Znojemského koštu a soutěží rosé vín Pečeť znojemských měšťanů.

Výstava vín v Březí

  • 16. března od 13 hodin, KD Březí

V průběhu ochutnávky vystoupí mužský pěvecký sbor a v podvečerních hodinách zahraje cimbálová muzika k poslechu i popěvku. K ochutnání bývá přes šest set vzorků vína z Březí a širokého okolí od vinařů z místních sklepů, sklípků, podzemí a hal. Občerstvení zajištěno, k dispozici budou speciality ze zabíjačky, sýrové speciality, pekařské dobroty.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.