VIDEO: Tři králové přišli i do Českého rozhlasu Brno

Požehnáním na Petrově začala včera v kraji Tříkrálová sbírka. Dnes přišli Tři králové z Diecézní charity i do Českého rozhlasu Brno.

Už osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Diecézní charita České republiky, začal v úterý odpoledne v brněnské diecézi.

Trojice koledníků budou až do poloviny ledna obcházet domy ve městech i na vesnicích se zapečetěnými pokladničkami, do kterých mohou lidé vkládat finanční dary.

Do budovy Českého rozhlasu Brno dorazili koledníci dospělí, vedení ředitelem Diecézní charity Brno Oldřichem Haičmanem.

"Sbírka je známá a nestává se, že by nás někdo odmítl nebo hnal ode dveří. Lidé Tři krále přijímají z vděčnosti a obdarovávají je," řekl Haičman.

Objem vybraných darů každým rokem roste, dvě třetiny peněz vybraných na jihu Moravy v kraji i zůstanou. V letošním roce poslouží například na rozvoj Domácí hospicové péče v Brně, pro středisko Celsuz nebo pro rekonstrukci chráněného bydlení .

Kromě domova mohou lidé v Brně přispět například u stánků na náměstí Svobody a na Mendelově náměstí. Ve čtvrtek projde z Petrova Masarykovou ulicí na náměstí Svobody od 16:00 průvod Tří králů na koních a velbloudech. V neděli se uskuteční tříkrálový koncert přenášený Českou televizí.

autor: ska | zdroj: ČTK