Věřím, že si v Bernsteinově Mši ještě někdy zahraju, byl to zážitek, vzpomíná zpěvák Jaro Dolník

11. únor 2022

Jaro Dolník je nepřeslechnutelný svým hlasem a nepřehlédnutelný díky své výšce. Předtím, než v mládí začal zakládat svoje kapely, pracoval jako bedňák pro kapelu No Name, se kterou si dokonce i zazpíval.

Třikrát se zúčastnil soutěže SuperStar, prozpíval se až do finálové šestadvacítky, na soutěž si rád zavzpomíná: „Talentové soutěže mají smysl, ale když je člověk uvnitř,  je to hodně čekání, hlavně během počátečních kol. Já jsem tam byl nejstarší, potkal jsem se i se soutěžícími, kteří v té době ještě studovali základní školu, připadal jsem si jako otec. Ale byla tam fajn atmosféra, žádná rivalita, se spoustou účastníku jsem dodnes v kontaktu.”

Zazpíval si například i po boku Vojty Dyka v hudebně nelehké Bernsteinově Mši. To byl pro něj nezapomenutelný zážitek. „Nejdřív jsem se bál, že je to hudebně příliš těžký kus, že to nezvládnu. Ale Pepa Buchta z B Side bandu mě povzbudil. Byl to velký zážitek nejen muzikantsky, ale mělo to i osobní přesah. Během představení se četly zpovědi jednotlivců – a to byly naše vlastní texty, tedy nás, kteří jsme v představení hráli. To byla síla, poprvé, když se to četlo, tak jsme všichni brečeli,” vzpomíná s dojetím.

Radost by mu udělalo, kdyby se tento projekt znovu obnovil. „Texty i muziku mám pořád živé, když jedu třeba dlouhou cestu autem, tak si celou Mši pouštím, věřím, že si ji ještě někdy dáme i na jevišti,” přeje si Dolník.

Výškový rozdíl mezi moderátorkou Janou Kobylinskou a zpěvákem Jaro Dolníkem je značný

Muzika je jeho láska, kterou neopouští ani na chvíli, chystá nové písničky, koncerty a těší se na nové projekty. „Po popularitě netoužím, motivací je pro mě hraní a zpívání,“ tvrdí. „Dřív jsem si bral sebou kytaru do pekárny, brnkal jsem si, když tam nikdo nebyl, ale to šlo s přibývajícím množstvím zákazníků stále míň,“ směje se Jaro Dolník.

Jaké zážitky si Jaro Dolník odnesl ze SuperStar? Co o něm prohlásil frontman kapely No Name Igor Timko? Nejen to uslyšíte v rozhovoru s Janou Kobylinskou.

autoři: Jana Kobylinská , lop
Spustit audio

Související