Tipy na víkend: procházka Mikulovem, kvetoucí skleník v Lysicích či fotografická výstava v Brně

Výstava, divadelní představení, ale i návštěva vinařské obce či procházka Mikulovem s průvodcem. Stačí si vybrat, jak strávíte další z únorových víkendů.

Vernisáž výstavy Czech press photo 2019

  • 15. února – 23. března 2020, Křížová chodba Nové radnice v Brně

Poprvé v historii mezinárodní fotografické výstavy CZECH PRESS PHOTO bude její následná výstava ihned po Praze vystavena v Brně. Výstava představí oceněné a vybrané fotografie 25. ročníku soutěže. Mezi tématy je řada jak domácích, tak mezinárodních událostí.

Putování po dobšických sklepích

  • 15. února od 10 do 18 hod, Dobšice

Navštivte dvacet sklepů a degustačních stanovišť ve sklepních uličkách vinařské obce Dobšice a ochutnejte více než šedesát vzorků vín členů Spolku dobšických vinařů. Těšit se můžete na doprovodný kulturní program a kulinářské speciality. Na ochutnávku od 20 hodin navazuje masopustní zábava v dobšické sokolovně.

Víkend s kaméliemi na zámku Lysice

  • 15. – 16. února, zámek Lysice

Přijměte pozvánku k návštěvě skleníku a oranžerie lysického zámeckého zahradnictví, kde pokvetou unikátní stromy kamélie japonské.

Procházka historií Mikulova

  • 15. února, Mikulov

Přijďte si vychutnat atmosféru starobylého Mikulova. Místní průvodci vás seznámí s bohatou historií města, zavedou vás do zámeckého sklepení s obřím vinným sudem z roku 1643 a společně navštívíte židovskou čtvrť. Prohlídka začíná v sobotu v 10:30 hodin.

Představení Eyolf v HaDivadle

  • 16. února, HaDivadlo, Brno

Současnou interpretaci nepříliš často inscenovaného textu Henrika Ibsena uvedlo HaDivadlo poprvé v listopadu 2017. Obnovená premiéra proběhne tuto neděli. V roli ústřední manželské dvojice v inscenaci Ivana Buraje zůstávají Lucie Andělová a Matěj Nechvátal.

Spustit audio