Tipy na víkend: fašank v Horních Věstonicích, procházka Mikulovem nebo dálkový pochod

Na tento víkend jsme vybrali pozvánky na fašank, zimní procházku Mikulovem, turistický pochod nebo akci s roboty ve VIDA! centru.

Fašank v Horních Věstonicích

  • 9. února, Horní Věstonice

Přijďte se i vy pobavit na tradiční fašankovou zábavu. Čeká vás fašank s obchůzkou po obci, zahraje DH Rozmarýnka a CM Eliška.

Monumentální průčelí Dietrichsteinské hrobky nedává tušit, jaké překvapení se skrývá za její branou

Zimní procházka historií v Mikulově

  • od 9. února, Mikulov

Turistické informační centrum Mikulov nabízí v měsíci únoru a březnu pravidelné prohlídky historickým centrem města a zpřístupnění Dietrichsteinské hrobky.

Zimní procházka historií bude začínat vždy v sobotu v 11 hodin a s místními průvodci si budete moci vychutnat atmosféru starobylého Mikulova, navštívíte zámecké sklepení s obřím sudem a projdete židovskou čtvrtí. Brána Dietrichsteinské hrobky se pravidelně otevře také každou sobotu, a to v 10 a ve 13 hodin.

VIDA! Roboti

  • 9. února od 10 do 18 hodin, VIDA! Brno

Chcete si vyzkoušet některé soutěžní disciplíny Robotiády? Naprogramovat si vlastního robota? Objevit, jak fungují opravdoví roboti? Nebo si vyrobit robota vlastního? Pak si určitě nenechte ujít akci v zábavním vědeckém parku VIDA! Těšit se můžete na ukázky, trenažér formule F1, robotické workshopy a vyrábění vlastních robotů

Malohanácká stovka

  • 8. února, sokolovna Velké Opatovice

24. ročník turistického pochodu, který tradičně pořádá Klub českých turistů. Start pochodu je v sokolovně ve Velkých Opatovicích. Čeká vás trasa v celkové délce 100 km s limitem 26 hodin.

autor: Radek Bortlík
Spustit audio