Tipy na víkend: Bonjour Brno, otevřené sklepy v Perné nebo Dny evropského filmu

Na tento víkend jsme vybrali pozvánky na festival Bonjour Brno, otevřené sklepy nebo na představení historického šermu.

Bonjour Brno 2019

  • do 28. dubna, Brno

Až do 28. dubna se na 25. ročníku francouzské a frankofonní kultury Bonjour Brno představí umělecké produkce z Francie a další akce inspirované Francií a kulturou frankofonních zemí. Můžete se těšit na koncerty, francouzské filmy, divadelní představení, výstavy, literární akce, gastronomii, street art, ale také na tradiční akce Le Rendez-vous nebo turnaj v pétanque.

Otevřené sklepy v Perné

  • 6. - 7. dubna, Perná

Tento víkend se již tradičně otevřou sklepy místních vinařů. Přijeďte ochutnat to nejlepší, co se urodilo v malebné vesnici Perná, která se nachází na úpatí Pálavy. Bude otevřeno celkem 15 sklepů, ve kterých můžete ochutnat vína přímo od vinařů.

Velkomoravský košt vín a běh Velká Morava

  • 6. dubna, Mikulčice, začátek koštu ve 13 hodin

Občanské sdružení Mikulečtí vinaři zve na Velkomoravský košt vín. K poslechu, tanci a dobré náladě bude vyhrávat cimbálová muzika. Budete mít možnost srovnat vína od profesionálních výrobců i drobných vinařů z Mikulčic a blízkého okolí. Dopoledne se poběží 10 km již tradiční závod Velká Morava.

Hrad Veveří

Představení skupiny historického šermu z období Třicetileté války

  • 6. dubna, od 11 do 16 hodin, Státní hrad Veveří

V sobotu 6. dubna 2019 vystoupí na nádvoří Příhrádku na hradě Veveří skupina historického šermu Houwaldův regiment. Předvede návštěvníkům hradu v 11 a v 15 hodin ukázky z výcviku švédských mušketýrů z období Třicetileté války.

Dny Evropského filmu

  • 4. – 7. dubna, kino Scala, Brno

V Brně začal včera (4. dubna) filmový festival Dny Evropského filmu. Tématem letošního ročníku je každodenní život. Návštěvníci v kině Scala uvidí filmy například s politickou nebo i sportovní tématikou. Program najdete tady.

Den ptactva v Zoo Hodonín

  1. dubna, 13:30 – 17:00, Zoo Hodonín

Tradiční akce, ale letos zpestřená o slavnostní otevření nově zrekonstruovaného pavilonu ptactva. Komentované prohlídky pavilonu, hry, soutěže a tvoření či hlasování o nejhezčího ptáka.

Spustit audio