Silnice mezi Bohdalicemi a Nesovicemi je poničená přetíženými kamiony. Navíc po ní vede objížďka

Kozlany, Bohdalice a další obce na Vyškovsku si stěžují na přetížené kamiony, které tudy jezdí s kamenem z lomu v Lulči. Vozí ho na stavbu dálnice D55 u Starého Města na Uherskohradišťsku a po silnici druhé třídy si zkracují cestu.

Na těžká nákladní auta ale silnice nebyla stavěná. Vozovka je poničená a krajnice místy úplně chybí. Po té stejné silnici přitom ode dneška vede objížďka pro osobní auta kvůli opravě hlavního tahu mezi Brnem a Uherským Hradištěm.

Poničená silnice mezi Bohdalicemi a Nesovicemi na Vyškovsku

„Jedou do kamenolomu v Lulči, po naložení se vrací, takže jich jede sedm osm za sebou, denně kolem tří set kamionů tam a zpátky,“ vypráví starosta Kozlan Karel Pospíšil zvolený za Starosty a nezávislé. „Vzhledem k šířce vozovky a zejména jejímu neutěšenému stavu co se týká krajnic, tak jedou téměř po prostředku, takže se předjet nedají,“ dodává.

Omezení tranzitu nákladních aut je běh na dlouhou trať, říká ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák: „To je třeba na rok, musí si to vyřídit dotčené obce a policie.“

Krátkodobým řešením problému s přetíženými kamiony v Bohdalicích nebo Kozlanech je jejich vážení v součinnosti s policií. Jakmile objížďka skončí, začnou rozbitou silnici opravovat krajští silničáři.

Spustit audio

Související