RECEPT - Sekaná v cuketě a bezlepkový Chléb

16. srpen 2004

Sekaná v cuketě
1 větší cuketa, 150 g nivy, 100 g ementálu, 2 stroužky česneku, 1/2 kg sekané, do níž potřebujeme běžné dodatky jako sůl, pepř, kmín, 2 vejce a 2 housky namočené v mléce. Na ozdobu 2 rajčata a papriky.

Cuketu oloupeme, rozkrojíme podélně na dvě poloviny, vyjmeme jádřinec, vyhloubený prostor vymažeme strouhanou nivou s česnekem a naplníme sekanou tradičně upravenou (tj. osolenou, opepřenou, okmínovanou, se dvěma vejci a dvěma houskami namočenými v mléce). Na povrch takto naplněných obou polovin cukety nakrájíme dvě rajčata a papriky a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi hodinu, až je cuketa měkká, poté posypeme strouhaným ementálem a dáme sýr na chvíli zapéct. Jako příloha je vhodný chléb nebo brambory, příp. hranolky či krokety.

Chléb (bezlepkový)
550g směsi na bezlepkový chléb Paleta 250g hladké pohankové mouky 150g hladké kukuřičné mouky cca 750ml vody rovná lžička soli vrchovatá lžička cukru 1/3 balíčku droždí lžíce oleje větší stouhaný vařený brambor

Ze surovin vymísíme těsto, necháme 15-20 minut nakynout ve formě a pečeme v předehřáté toubě na 180°C cca 75-85 minut. Po upečení necháme cca 30 minut v troubě a poté vyjmeme a vyklopíme z formy. Lze přidat slunečnicová semena či rýžové buzirony, dle chuti i kmín.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio