RECEPT - Makrela zapečená v cibuli a pórku
Makrela zapečená v cibuli a pórku
1000 g makrel, sůl, 100 g cibule, 100 g pórku, kopr, olej, 30 ml octa
Makrely očistíme, odřízneme hlavy, podélně rozřízneme, osolíme a urovnáme do varné mísy kůží dolů. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, navršíme je na půlky ryb, posypeme nahrubo rozsekaným koprem, zalijeme směsí oleje a octa, zakryjeme víkem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. Jako přílohu podáváme vařené brambory posypané koprem nebo petrželkou a přidáme dobrý zeleninový salát.
Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Žil jsem ve strachu a vše tajil, protože jsem nechtěl žalovat, popisuje Piškula svou zkušenost s šikanou
-
ONLINE: Ukrajina dostane díky české iniciativě munici za 40 miliard. Přispělo 15 zemí, řekl Fiala
-
U Brabce jsme na kauzu Belmondo ohled nebrali, říká po nominaci Hašek. Přednost dostali mladší stopeři
-
Kontroverzní zákon o zahraničním vlivu v Gruzii začne platit. Parlament přehlasoval veto prezidentky