RECEPT - Čočka po španělském způsobu a bezlepkoví Smajlíci

21. březen 2005

Čočka po španělském způsobu
400 g čočky, 40 g oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 150 g šunky nebo vařeného libového uzeného masa, 4 velká zralá rajčata, sůl, mletý pepř

Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, utřený česnek a na nudličky nakrájenou šunku nebo maso. K této směsi přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a necháme rozdusit. Vše přidáme k čočce a společně krátce povaříme. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme přejít var. Podáváme s vejci uvařenými natvrdo a se salátem.

Smajlíci (bezlepkoví)
1/4 l mléka, 1 puding (různé příchutě), 500 g tvarohu, cukr podle chuti, rýžovou instantní kaši, čokoládu na vaření, Omega - pokrmový tuk. Podle příchutí Smajlíků: kokos, kakao, ovocnou přesnídávku

Kokosový Smajlík
Ve 1/4 l mléka uvaříme kokosový pudink Dr. Oetker, do studeného pudinku vyšleháme tvaroh a cukru podle chuti. Přidáme kokos /asi 5 lžic nebo i více, jak komu chutná / vyšleháme do jemna, chvíli necháme ustát a pak přidáme rýžovou instantní kaši, tolik aby z těsta šly udělat válečky. Válečky tvoříme mokrou rukou. Necháme ztuhnout a přelijeme čokoládovou polevou. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

Čokoládový Smajlík
Postup stejný, jen pudink dáme čokoládový. Můžeme ještě přidat kakao, nedáváme kokos.

Vanilkový Smajlík
Pudink použijeme vanilkový, stejně jako kaši - Rýžovou vanilkovou -od Dobroty.

Malinový Smajlík
Tvaroh vyšleháme s cukrem a přidáme malinovou přesnídávku. Kaši použijeme s malinovou příchutí.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio