RECEPT - Cikánská směs a bezlepkové Párky v těstíčku

29. březen 2005

Cikánská směs
400 g vepřové kýty, 100 g anglické slaniny, 100 g párků, 1 cibule, 2 rajčata, 2 papriky, 100 g oleje, mletá paprika, mletý pepř, kysaná smetana, petrželka, hladká mouka, sůl

Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme paličkou. Naklepané plátky rozkrájíme na široké nudle, okořeníme, osolíme, poprášíme moukou, zprudka opečeme na oleji a odstavíme. Na jiné pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, opečeme kolečka párků, přidáme kolečka nakrájené cibule, nudličky paprik a plátky rajčat. Přidáme předem opečené maso, vše spolu rychle podusíme a podáváme s dušenou rýží. Na každou porci masa dáme dvě lžíce kysané smetany a posypeme je rozsekanou petrželkou.

Párky v těstíčku (bezlepkové)
1 pomazánkové máslo, 1 kelímek od pomazánkového másla bezlepkové mouky Mantler, bezlepkové tenké párky, hořčice a kečup

Z pomazánkového másla a mouky vypracujeme těsto. Vyválíme ho, podle chuti potřeme hořčicí nebo kečupem a postupně zabalíme párky. Dáme na vymaštěný plech, potřeme vejcem (je možné posypat i mákem,sezamem nebo kmínem) a pečeme dozlatova v troubě asi při 160 °C.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio