Přírodovědec Laco Miko a herečka Eva Holubová společně bojují za lepší postoj k ekologii

2. květen 2023

Co mají společného přírodovědec a herečka? V případě Ladislava Mika a Evy Holubové je to vztah k přírodě a ekologii. Oba byli hosty Českého rozhlasu.

Seznámili se kupodivu v Bruselu: „Já jsem byl strašně dlouhou dobu pracovně v Bruselu. A protože mi vždycky záleželo na tom, aby ta česká komunita nějak žila pohromadě, tak jsme tam začali s manželkou dělat kulturní pořady pro českou a slovenskou komunitu, jmenovalo se to Czech Fun Club, tedy něco jako český klub srandy. A jak už asi posluchači tuší, dříve nebo později muselo nastat, že pozveme Evu Holubovou,“ říká k seznámení s herečkou Evou Holubovou přírodovědec Laco Miko a dodává, že jejich spolupráce začala sázením stromů.

A co obdivuje Eva Holubová na Lacovi Mikovi? „Laco je tak chytrý, že to ani nedává najevo. Když se ho ptám na věci, kterým nerozumím a kterým rozumí on hodně, má trpělivost mi to vysvětlovat. A nejenom mně, ale každému, kdo se zeptá.“

Proč je důležité to, co nakupujeme a od koho? Která země má v přístupu ke krajině nejzodpovědnější chování? Proč jsou důležité nezávislé filmy o ekologii? I to se dozvíte v záznamu rozhovoru v pořadu Apetýt, kterým provází Jarka Vykoupilová.

Spustit audio

Související