Přes nás nejezděte! Uzavírka na Novomlýnských nádržích komplikuje dopravu, očekávejte kolony

26. červen 2020

Cestování na dovolenou z jižní Moravy do Rakouska a dál na jih Evropy bude letos o prázdninách o něco komplikovanější. Na hlavním tahu z Brna do Mikulova totiž dělníci staví nový most přes Novomlýnské nádrže a objízdné trasy vedou přes okolní obce. Jenže i na nich jsou dopravní omezení a silnice už teď v některých dnech připomínají spíš parkoviště.

„Máme tady obrovské problémy s kolonami, mnohdy zasahují přes celou obec. S tím se pojí další problémy – občané nemohou vyjíždět z bočních ulic, máme rozbité vozovky, některé kamiony nám parkují v obci,“ vysvětluje nezávislý starosta Drnholce Jan Ivičič.

Čtěte také

Obcí teď ve směru do Rakouska proudí všechna auta, která by jinak jela přes Novomlýnské nádrže. Jejich provoz zpomaluje semafor na mostě hned za obcí. „Situace se bohužel zhoršuje. Hrozím se toho, co nastane po 1. červenci, kdy přes nás pojedou lidé na dovolenou na jih Evropy,“ obává se starosta Drnholce.

Popraskané domy

Jana Mikulčíková má dům podél hlavní silnice, kde teď proudí většina projíždějících aut. Největším problémem je podle ní neustávající hluk. „Děti tu nemůžou po cestě do školy pořádně projít, je tu strašný hluk – hlavně v noci. Do 22. hodiny to přejde a od půl jedné to znovu začíná.“

Nejezděte přes objížďky

S větší hustotou provozu na objížďce počítá i Ředitelství silnic a dálnic, které opravu mostu zajišťuje. Podle ředitele brněnského závodu společnosti Davida Fialy by měli řidiči raději zvolit jinou trasu. „Myslím, že by bylo rozumné, kdyby řidiči volili jiné trasy, zejména dálkový tranzit – Polsko, Jadranské moře byl nejezdil přes Nové Mlýny, ale volil bych trasu po D2 a komfortní dálniční spojení, než místní objízdné trasy i po komunikacích druhých a třetích tříd.

S dopravním omezením na objízdných trasách musí řidiči počítat po cel prázdniny, oprava mostu přes Novomlýnské nádrže má být hotová do konce letošního roku.

autor: Hana Florianová
Spustit audio

Související