-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 5. 5. 2024
Soutěžní recept: Uzené s povidlovou omáčkou uvařil Rudolf Cibulka. Rada z etikety: Jak oloupat a sníst banán ve společnosti. Litinový pekáč se smaltem je český vynález.
-
Rada z etikety
S banánem téměř všichni chybujeme. Oloupat a sníst ho ve společnosti je oříšek, říká Ladislav Špaček
Banán konzumujeme běžně. Většinou odtrhneme jeden konec, pak oloupeme slupku a sníme dužninu. Ale při společenské události nebo v restauraci, je to nepatřičné.
-
Jídlo
Litinový pekáč se smaltem je český vynález, který si chválily už naše praprababičky
Litinový pekáč, mnohdy s víkem, to býval dokonalý pomocník v kuchyních našich babiček. Péct v něm byla radost, rovnoměrně se zahříval, dlouho držel teplo.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 28. 4. 2024
Soutěžní recept: Kynutý česnekový koláč od Jany Jankůjové. Rada z etikety: 6 signálů, kdy je čas ukončit návštěvu. Zajímavost: Černý čaj se pije už 2700 let.
-
Rada z etikety
6 signálů, kdy je čas ukončit návštěvu. Sledujete je také?
Říká se host do domu, bůh do domu. Ale i návštěva má trvat jen přiměřený čas. Kdo řídí odchod: host, nebo hostitel?
-
Jídlo
Černý čaj se pije už 2700 let, českou specialitou je pití čaje s rumem
Černý čaj pro někoho naprosto obyčejný nápoj. Ovšem opak je pravdou. V mnoha ohledech velmi pozitivně působí na náš organismus. Je ale nutné umět ho správně připravit.
-
Rada z etikety
Ladislav Špaček: Doma sklízí talíře hostitel, v restauraci nikdy nepodáváme nádobí personálu
Po dobrém jídle zbyde na stole spousta nádobí. Kdo sklízí talíře? A můžeme je na sebe štosovat? Jiné je to doma, jiné v restauraci. Radí Ladislav Špaček.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 21. 4. 2024
Soutěžní recept: Opitý Izidor od Zdenky Trávníčkové. Rada z etikety: Doma sklízí talíře hostitel, v restauraci personál. Anglická slanina je opravdu z Anglie.
-
Jídlo
Anglická slanina opravdu pochází z Anglie, ale ta česká je jiná
Anglická slanina má svůj původ v anglosaských zemích. U nás se vyrábí z vykostěného vepřového boku a je to oblíbená pochoutka, jejíž chuť nedokáže nahradit žádná jiná.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 13. 4. 2024
Soutěžní recept: Dančí závitky od Václava Ségla. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak si v restauraci objednává žena. Mlýnky na mák.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »