O pořadu Zprávy z jižní Moravy

Vše, co byste měli vědět o dění v Jihomoravském kraji. Aktuální a ověřené informace vám přinášíme každou hodinu po celý týden.

Zpravodajské relace podrobně mapují vše důležité, co se v kraji děje. Sledujeme všechny závažné kauzy, které svým významem mnohdy přesahují hranice regionu. Důraz dáváme na region, přinášíme proto i informace lokálního charakteru. Ty se sice dotýkají menšího množství lidí, ale určitě stojí za zmínku. Samozřejmou součástí zpráv je informování o kulturním dění v regionu.

Do relací ale zařazujeme i základní zprávy o dění na celostátní úrovni, informujeme i o nejzávažnějších událostech ve světě. Neunikne vám tak nic důležitého; jednotlivé zpravodajské relace pro vás připravuje tým zkušených redaktorů-zprávařů.

Ve sportovní části relace přinášíme zprávy ze všech stěžejních sportovních odvětví v rámci celého světa. Jako regionální rozhlas ale opět klademe důraz na Jihomoravský kraj. Ze všech důležitých utkání či akcí nabízíme živé vstupy, také výsledkový servis z „méně významných“ soutěží a okrajově vnímaných sportů.

Předpověď počasí – následuje po sportovní části relace. V ranním a dopoledním vysílání nabízíme předpověď na daný den, v poledních zprávách předpověď na odpoledne, noc a následující den, od 13:00 předpověď na noc a následující den.

Relaci uzavírá dopravní zpravodajství. Nepřetržitě sledujeme a mapujeme situaci na silnicích v kraji, a to nejen na těch hlavních. Dozvíte se o nehodách či uzavírkách i na místních komunikacích.

Zprávy vysíláme sedm dní v týdnu každou celou hodinu od 5:00 do 19:00. V ranních hodinách co 30 minut (5:00 – 9:00).

Pořad připravují

Další pořady

  • Sousedé

    Česko-německý magazín pro německou menšinu v Čechách.

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Na cestě

    Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.