Michaela Suchardová se po čtyřicítce a dvaceti letech manželství zamilovala do ženy. A našla sama sebe

28. červen 2022

„Představte si, že se po dvaceti letech manželství zamilujete do člověka stejného pohlaví. Život se v tom okamžiku stává jedním velkým úletem.“ Se svými pocity a emocemi se Michaela Suchardová svěřuje ve své prvotině, románu Úlet.

„Kniha vyjde v lednu 2023 a mám z toho radost,“ říká Suchardová. „V knize jsem musela spoustu věcí zjednodušit a vznikl tak soupis mých zkušeností. Začala jsem ji psát jako cestopis, když jsem se vydala na Srí Lanku. Ale protože jsem se v té době zamilovala do ženy, bylo mi po čtyřicítce a procházela jsem coming outem, tak se mi do původně cestovatelského příběhu začal zaplétat také můj osobní příběh,“ popisuje autorka. Knihu napsala také proto, aby společnost pochopila, co znamená láska mezi lidmi stejného pohlaví a aby pochopila, proč je důležité o tom mluvit už s dětmi.

„Já jsem se nikdy nesetkala s homosexualitou a vpadla jsem do role, která mi byla dána společností a nepřemýšlela jsem nad tím, že by to mohlo být jinak,“ přiznává.

„Po maturitě jsem se dostala do role, která se od žen očekávala – studium, manžel, děti. Tím pádem jsem tomu všechno podřídila. Až dcera odmaturovala, tak jsem se začala zabývat víc sama sebou.“

Co všechno kvůli lásce musela obětovat? A jak celou situaci vzala její rodina? Poslechněte si v Apetýtu s Lucií Hostačnou.

autoři: Lucie Hostačná , lop
Spustit audio

Související