Mám v sobě geneticky zakódovanou altruistickou buňku, říká s úsměvem ředitelka Velvet Smile

19. květen 2023

Ředitelka charitativní organizace Velvet Smile a zároveň produkční Městského divadla Brno Věra Kadlecová byla hostem Jany Kobylinské v dopoledním Apetýtu.

Dlouhá léta stojí v čele charitativní organizace – bez pomocníků a dalších spoluprací by to ale nešlo. „V rámci Velvet Smile spolupracujeme už léta s Městskou policií Brno. Naposledy nám udělalo velkou radost, když jsme se s nimi podíleli na vydání vánočního CD a výtěžek jsme věnovali nemocným a postiženým dětem. Organizujeme akce nejen pro ně, ale i pro celé rodiny.“

Dříve pracovala na pozici ředitelky Nadačního fondu dětské onkologie Krtek, předtím deset let na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno. Po absolvování JAMU působí jako produkční v Městském divadle Brno.

„Dřív jsem byla v každodenním kontaktu především s dětmi, pořádali jsme pro ně na onkologii různé akce. Mám v sobě asi zakódovanou nějakou altruistickou buňku a zároveň mě moc baví věci organizovat. Chtěla jsem aktivně dál pomáhat a tak vznikla naše charitativní organizace, brzy už oslavíme deset let,“ dodává Kadlecová.

Na zájezd se zasedacím pořádkem

V divadle začíná jedenáctou sezonu, organizuje události a má na starosti mimo jiné také zájezdní představení. „Moje práce je nejlíp udělaná, když to vypadá, že nedělám nic, protože všechno hladce probíhá. Mám radost, když to diváky u nás baví a vracejí se opakovaně. S herci ale zažívám různé nečekané situace,“ směje se Věra Kadlecová. „Když vyjíždíme autobusem s inscenací hrát do jiného města, tak vyžadují pevný zasedací pořádek. Dokonce na něj máme tabulku a vždy ji před odjezdem vyvěsíme na nástěnku. Jinak by hrozily nepříjemnosti,“ prozrazuje s úsměvem.

Co ji motivuje k charitativní činnosti a jak ji propojuje s divadlem? Poslechněte si v záznamu rozhovoru s Janou Kobylinskou.

Spustit audio

Související