Lukáš Oravec Quartet ze studia 7 Českého rozhlasu Brno

27. červen 2021

Lukáš Oravec je jedním z členů rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Je také autor řady úspěšných projektů – mezi nimi Light of blue, který získal na Slovensku cenu za nejlepší jazzové album roku. Samotný Quartet získal nejvyšší cenu soutěže „Young Faces of Slovak Jazz“ a zároveň cenu za interpretační výkon pro lídra quartetu Lukáše Oravce.

V roce 2013 vydal Lukáš Oravec Quartet debutové album s názvem „Introducing Lukáš Oravec Quartet“, který vyhrál cenu ESPRIT 2013 za nejlepší slovenské album roku. Lukáš Oravec vyniká jedinečným improvizačním uměním a pokračuje v cestě prošlapané velikány jazzové trumpety.

kapelník orchestru Lukáš Oravec

Většina členů Lukáš Oravec Quartet jsou zároveň součástí Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Lukáš zde zastává místo po jedinečném brněnském trumpetistovi Jaromírovi Hniličkovi. U Broma také můžete vidět hrát basistu Tomáše Baroše a bicistu Mariána Švečíka. Jako jediný „nebromovec“ vystupuje v quartetu Klaudius Kováč.

autor: Jiří Kokmotos

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.