Lukáš Oravec Quartet ze studia 7 Českého rozhlasu Brno

27. červen 2021

Lukáš Oravec je jedním z členů rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Je také autor řady úspěšných projektů – mezi nimi Light of blue, který získal na Slovensku cenu za nejlepší jazzové album roku. Samotný Quartet získal nejvyšší cenu soutěže „Young Faces of Slovak Jazz“ a zároveň cenu za interpretační výkon pro lídra quartetu Lukáše Oravce.

V roce 2013 vydal Lukáš Oravec Quartet debutové album s názvem „Introducing Lukáš Oravec Quartet“, který vyhrál cenu ESPRIT 2013 za nejlepší slovenské album roku. Lukáš Oravec vyniká jedinečným improvizačním uměním a pokračuje v cestě prošlapané velikány jazzové trumpety.

Většina členů Lukáš Oravec Quartet jsou zároveň součástí Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Lukáš zde zastává místo po jedinečném brněnském trumpetistovi Jaromírovi Hniličkovi. U Broma také můžete vidět hrát basistu Tomáše Baroše a bicistu Mariána Švečíka. Jako jediný „nebromovec“ vystupuje v quartetu Klaudius Kováč.

autor: Jiří Kokmotos

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.