Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se na jaře neuskuteční veletrh Techagro v Brně

Veletr Techagro v Brně se na jaře konat nebude. Vedení Veletrhů Brno se na tom dnes dohodlo s vystavujícími společnostmi kvůli riziku šíření koronaviru.

Jednání iniciovalo Sdružení dovozců zemědělské techniky a Asociace zemědělské a lesnické techniky. Ty zastupují přes 80 vystavovatelů, kteří by zabrali asi polovinu výstavní plochy. Náhradní termín zatím nebyl stanoven.

Případné zrušení akce těsně před jejím začátkem by znamenalo velké ztráty vynaložených nákladů. „Se svazy jsme se dohodli na tom, že veletrh posuneme. Vedla nás k tomu jediná věc a to je eliminace obchodních rizik spojených s tím, že nevíme, zda by akce byla nebo ne,“ říká mluvčí společnosti Jiří Smetana.

Zatím vystavovatelé zaplatili za výstavní plochu řádově desítky milionů korun. Ty zůstanou Veletrhům Brno na konání akce v pozdějším temínu.

Rušení dalších akcí

Pořadatelé přesunuli také mezinárodní veletrh elektrotechniky a energetiky Amper v Brně. Po odsunutí veletrhu Techagro je to další akce, která se na brněnském výstavišti letos kvůli koronaviru neuskuteční. Na Amper měly přijet i firmy z Asie.

Konání veletrhu oční optiky OPTA se přesune na jiný termín v tomto roce, oficiálně to potvrdily Veletrhy Brno. Do České republiky nemůže kvůli koronaviru přijet několik klíčových vystavovatelů.

autoři: gaj , tip
Spustit audio

Související