Jsem doma víc, než býval můj táta, ale rozhodně míň, než by si přála manželka, říká Matěj Ruppert

24. červenec 2023

Zpěvák Matěj Ruppert vystupuje především se svou skupinou Monkey Business, ale je také občasným hercem, milovníkem dobrého jídla a Šumavy. 

Kromě nového alba Monkey Business se chystá na podzimní koncertní projekt Karel Černoch 80. „S Terezou Černochovou se známe dvacet let a ten koncert dělá to pro svého tátu, kterého milovala. Byl to jeden z neosobitějších českých zpěváků, také fantastický komik a autor. Nedávno jsme se s Michalem Prokopem bavili o tom, že nám připadá, že byl nedoceněný, nikdy se nestal tou úplně největší hvězdou. Asi to bylo právě proto, že dělal všechno,“ myslí si Ruppert.

Čtěte také

V létě s kapelou vystupují na festivalových pódiích po celé republice. „Koncertujeme rádi, není to tak dávno, kdy se nemohlo hrát vůbec. Tak si to užíváme a míň lamentujeme, že už zase musíme jet přes celou vlast. Měli jsme v životě to ohromný štěstí, že nás živí naše hobby, je to radost. Jen doma říkají, že jsem tam málo, i když já myslím, že jsem doma víc, než býval můj tatínek, který měl standardní zaměstnání a čas jen o víkendech. Já jsem přes týden doma víc, než býval můj táta, ale rozhodně míň, než by si manželka přála,“ říká s úsměvem.

Na Šumavě jako doma

Matěj Ruppert

Jeho oblíbeným místem, kde tráví čas i s kapelou je Šumava. „Jezdím tam od narození, moje babička se tam narodila. Je tam i začátek spolupráce s Romanem Holým, který je ze Sušice, pak bylo logické, že se vydáme tímhle krajem. Tak dlouho jsem u něj doma opruzoval, až se mu narodily děti a strejda tam pořád někde v hostinském pokoji byl, tak jsem si nakonec pořídil poblíž vlastní nemovitost. Tu jsme teď dlouho zvelebovali a já se těším, že většinu prázdnin strávíme s rodinou právě tam. Přes týden na Šumavě, o víkendu na koncertě,“ říká o ideálně stráveném létě Matěj Ruppert.

Kde a kdy se zrodil jeho vztah k folklóru? Jak vzniká nové album nazpívané česky? Poslechněte si v záznamu Apetýtu s Janou Kobylinskou!

Spustit audio

Související