Jeďte s námi na výlet!

12. červen 2006

V sobotu 10. června jste se mohli vydat s Českým rozhlasem Brno po Moravských vinařských stezkách, tentokrát po Uherskohradišťské vinařské stezce. Na výběr byly tři trasy se startem a cílem v Uherském Hradišti a na závěr kulturní program tamtéž.

Z brněnského hlavního nádraží byl vypraven speciální cyklistický expres, který účastníky pohodlně odvezl do Uherského Hradiště a zpět.

Všechny trasy končily na náměstí v Uherském Hradišti, kde začínal po 13.00 hodině odpolední kulturní program.

1.OKRUH Kolébkou slovanského osídlení Moravy /45 km/ - Moravská vinná a Uherskohradišťská vinařská stezka

Náročnější etapa vedoucí z části kopcovitou krajinou v podhůří Chřibů nabízí atraktivní cyklistiku většinou po klidných účelových komunikacích a daleké výhledy do krajiny.

Uherské Hradiště - Staré Město/památník Velké Moravy/ - Modrá /prohlídka archeoskanzenu/ - Velehrad /prohlídka kláštera/ - Zlechov - Tupesy /návštěva muzea keramiky/ - Buchlovice /zámek/ - Boršice - Tučapy - Polešovice /začátek Uhersko-hradišťské vinařské stezky/ - Nedakonice - Kostelany nad Moravou - Uherské Hradiště.



2. OKRUH Technické a přírodní památky Uherskohradišťska /20 km/ - Uherskohradišťská vinařská stezka, úsek dálkové Moravské cyklostezky č. 47.

Lesem v blízkosti řeky Moravy, cestou podél ostrožských štěrkových jezer i po cyklostezce Veselí nad Moravou-Uherské Hradiště odměněné loni zvláštní cenou poroty evropské asociace cyklostezek vede nenáročný a pohodový okruh, který kromě poznání nabízí i rekreaci.

Uherské Hradiště - Kostelany na Moravou /portálový most přes řeku-technická památka, Tůň u Kostelan - přír.památka/ -Ostrožská Nová Ves /možnost koupání, půjčovna loděk, přírodní památka Lázeňský mokřad/ - Kunovice /letiště/ - Uherské Hradiště



3. OKRUH Vinařství a lidová architektura /25km/ - úsek dálkové Moravské cyklostezky č.47, Uhersko-hradišťská vinařská stezka

Úspěšné téma loňského otevírání stezek na Kyjovsku bude i letos především putováním za vínem malebnou krajinou Slovácka . Ukázky lidové architektury doprovodí odborný výklad a ochutnávka vína na dvorku jednoho z památečních domků v Hluku.

Uherské Hradiště - Kunovice - Ostrožská Nová Ves /lázně/ - Ostrožská Lhota - Hluk /arcibiskupské vinné sklepy, ukázky lidové architektury-domky, Šarovcova tvrz/ - Míkovice - Vesky - Uherské Hradiště - Mařatice /otevřené sklepy, ukázka sklepní architektury/ - Uherské Hradiště.



Hudební program na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti:

13.00 - 13.30 příjezd cyklistických účastníků
14.00 - 15.00 UH Senior Band (velké swingové těleso)
15.15 - 16.15 Folklorní soubor Cifra
16.30 - 17.30 country skupina Kalíšek

Všem účastníkům děkujeme!










Kudrna











Generali Pojišťovna a.s.








CYKLOS Brno spol. s.r.o.
autor: dv
Spustit audio