Jednoduché těstíčko mu dodá šmrnc. Tofu nemusí být jen nudnou bezmasou alternativou
Tofu se někdy říká sójový tvaroh – dělá se z pyré ze žlutých sójových bobů, které obsahují hodně bílkovin a mají nízký obsah tuků. Ty nabobtnají, umelou se a smíchají s vodou. I když je tofu samo o sobě téměř bez chuti, vstřebává snadno chuť ostatních ingrediencí.
Tofu si můžete obalit v jednoduchém těstíčku ze dvou žloutků, 3 dcl vody a 225 g mouky. A poté do zlatova smažit. Pro ty, kteří odmítají jíst maso, se tofu stává jedinečným zdrojem bílkovin. Tofu je také vhodnou potravinou pro lidi, kteří drží bezlepkovou dietu.
V Číně sója odpradávna patřila k posvátným potravinám a využívala se v tradiční medicíně. Zařaďte do jídelníčku sójové tofu, pokud chcete ubrat přebytečná kila. Pozitivně působí i na vzhled pleti a kvalitu vlasů.
Související
-
Těstoviny s listovým špenátem a tofu
Apetýt nabízí bezmasý páteční recept. Hlavní ingrediencí bude listový špenát – je studnicí zdraví a celkové kondice.
-
Tofu v kari omáčce
Vegetariánský recept, který obsahuje zdravé koření jako skořici, hřebíček a kardamom, doporučuje výživová poradkyně Štěpánka Kutišová, odbornice z pořadu Přírodní lékárna.
-
Špagety s tofu omáčkou
Máme za sebou dny hojnosti a tak vám možná přijde vhod tip na něco lehkého. Do Apetýtu jsme vybrali recept na špagety s tofu omáčkou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka