Jak na těsto ze tří ingrediencí nebo na rychleji hotové kynuté? To prozradí Babské rady
Věděli jste, že nadýchanější těsto na lívance získáte tak, že do něj přidáte trochu perlivé vody? Babské rady přináší další kulinářské tipy.
Těsto na bramborové knedlíky může být po uvaření doslova oslizlé, předejdete tomu tak, že do vroucí vody na knedlíky dáte nejprve malou kuličku těsta a necháte ji chvíli povařit. Teprve potom vkládáte knedlíky, ty budou na povrchu krásně hladké. A když už jsou knedlíky hotové, ještě teplé je potřete olejem, půjdou potom i snadněji krájet.
Jak si jednoduše připravit rychlé těsto? 500 g polohrubé mouky, 250 ml piva a celé změklé máslo nakrájené na kousky. Vše se smíchá a zpracuje do těsta, které můžete použít na slaný nebo sladký závin.
Kynuté těsto vzejde rychleji, když ho na 3 minuty dáte do mikrovlnné trouby, nebo mísu s ním postavte na hrnec s horkou vodou. Chcete-li ho mít nadýchané, použijeme místo mléka smetanový jogurt.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.