Cestování mezi Brnem a blanenským okresem zkomplikuje omezení vlakových spojů

Omezení vlakových spojů na trase mezi Blanskem a Brnem od 1. září zkomplikuje cestování mezi krajským městem a celým severním regionem. Železničáři opravují trať a kvůli tomu pustí vlaky jen po jedné koleji. Tím se sníží kapacita na trase.

Problémy to může způsobit hlavně lidem, kteří přestupují. Ne všechny vlaky a autobusy totiž automaticky čekají na ostatní spoje a například z Boskovic do Brna žádná přímá linka není.

„Vlaky a autobusy na sebe navazují, ale nečekají na sebe. Pokud je tam 5 nebo 10 minut zpoždění, tak je možné, že ten spoj už nestihnu,“ říká studentka Julie z Boskovic, která jezdí do školy do Brna. Obává se, že od září potrvají cesty vlakem déle, protože vlaky nebudou jezdit na trati přes Blansko tak často.

To připouští i Květoslv Havlík z firmy KORDIS, která v kraji koordinuje hromadnou dopravu. „Nebudou pouze zavedeny ty vlaky, které doplňují interval na čtvrt hodinu mezi Rájcem, Blanskem a Brnem.“

Další omezení na trati budou od prosince. Kvůli modernizaci části koridoru za skoro 6 miliard korun tudy vůbec nepojedou vlaky. 

autor: Alena Hesová
Spustit audio

Související