Boží milosti od Jany Crhové
Recept na „křupance“ od naší posluchačky z Borovníku.
Suroviny:
250 g hladké mouky, 50 g másla, 50 g cukru moučka, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, 2 lžíce vína.
Postup:
Dobře vypracujeme těsto - mělo by dělat puchýřky. Rozválíme na plát o tloušťce asi 2 až 3 milimetry.
Rádlíčkem nebo skleničkou vykrajujeme tvary. Ty poté vykrajujeme ještě uvnitř, aby se nám křupance krásně vyduly.
Usmažíme a obalíme cukrem. Smažíme na sádle, ale můžeme i na oleji.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka