Znáte zvířata z brněnských ulic? Vypravte se za nimi s naším kvízem

28. srpen 2020

Sochy, pomníky, plastiky, malby i hříčky. V ulicích Brna jde najít až desítky zvířat, která trpělivě čekají, až si jich někdo všimne. Stačí zvednout (nebo naopak sklonit) hlavu. Zkuste si to v našem kvízu!

Mravenci zdobí fasádu domu na rohu Josefské a Orlí v Brně

Brněnského draka z průjezdu Staré radnice zná většina Brňanů i návštěvníků města. Není ale jediný. Víte, že je přímo v centru města i velký plechový drak? A že tu máme třeba obří včelu nebo sovu?

Český rozhlas Brno vybral několik zvířecích zajímavostí z ulic města. A ty teď přináší v netradičním kvízu. Zkuste si, co vám zvířátka z obrázků říkají. Přidali jsme k nim i pár zajímavostí, takže se hodí jimi probrat i pro ty, kteří si příliš jisti nejsou.

A mimochodem, asi nejčastější kamenné zvíře v brněnských ulicích, tedy moravskou orlici, jsme tentokrát záměrně vynechali.

Za každou správnou odpověď dostanete ještě bonusovou informaci, takže si kvíz klidně udělejte víckrát! Pokud se vám bude kvíz líbit, pošlete ho jako ochutnávku brněnských ulic i svým kamarádům a známým.

autoři: Miloš Šenkýř , lop
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.