Výstavba kampusu v Brně

17. říjen 2006

Výstavba kampusu Masarykovy univerzity v Brně vstupuje do poslední etapy. Pracovně se jí říká žluto- zelená a zahrnuje vybudování19 objektů za 1,4 miliardy korun. Celkově projekt kampusu, který se začal stavět v roce 2005, přijde na více než pět miliard korun a má poskytnou zázemí pro moderní výuku a špičkový výzkum hlavně v oblastí medicíny a přírodních věd. Realizace žlutozelené etapy začne v nejbližších dnech vyhlášením soutěže na generálního dodavatele stavby a vybavení.

"Výstavba celého kampusu je právě v polovině. Nyní se dokončuje výstavba modré etapy, která bude otevřená v létě 2007. V tuto chvíli připravujeme žluto-zelenou etapu, která by měla být závěrečnou etapou a měla by být dokončena v roce 2008." Řekl rektor Masarykovy univerzity v Brně - Petr Fiala.

"Do první části kamupusu, která již existuje, jsou umístěny laboratoře biomedicínských technologií, v další části kampusu budou umístěny Přírodovědecká a Lékařská fakulta, navíc tam bude mnohem větší prostor pro výuku studentů nejenom v doktoranských, ale i v bakalářských a magisterských studijních programech. V závěrečné části kampusu bude sídlit Fakulta Sportovních studií." Dodává Petr Fiala.

Spustit audio