Víkendové tipy: zahájení plavební sezóny v Lednici, den památek na Bítově či otevřené sklepy

Velikonoční víkend přinese například košt nakládaných okurek ve Vacenovicích, otevřené sklepy v Čejkovicích nebo Mezinárodní den památek na hradě Bítov.

Na Marka zasaď oharka

  • 21. dubna, 14 hodin, muzeum ve Vacenovicích

Tradiční košt nakládaných okurek a nakládané zeleniny. Akce věnovaná okurkám je spojená i s velikonočními aktivitami. V prostorách muzea jsou ukázky tradičních velikonočních zvyků (pletení žil, výroba píšťalek, zdobení kraslic a perníčků) i workshopy pro děti v areálu muzea ve Vacenovicích. K poslechu hraje CM Oskoruška.

Velikonoční otevřené sklepy v Čejkovicích

  • 21. dubna, 10 – 19 hodin, Čejkovice

Přijďte do Čejkovic navštívit otevřené sklepy místních vinařů a ochutnat jejich vína. Otevřeno bude celkem 13 sklepů. Večerní program bude od 19:30 hodin s CM Ženičky ve Vinárně u Templářských rytířů.

Mezinárodní den památek a sídel na hradě Bítov

  • 20. – 21. dubna, Bítov

Uvidíte velikonočně vyzdobené interiéry 1. patra hradu s prohlídkou ukončenou v hradní kuchyni, kde v sobotu a neděli bude prezentována příprava pokrmů staročeské kuchyně. Zjistíte, jak se zde vařilo na starém kachlovém sporáku a na otevřeném ohni v krbu. Některé pokrmy bude možné také ochutnat. Po oba dny bude také u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel (ten připadá na 18. dubna) otevřena parkánová zahrada se vstupem přes padací most zdarma.

Vítání jara v Lednici 2019 – zahájení 21. plavební sezóny

  • 20. dubna, Lednice

Již tradiční vítání jara na přístavišti v parku a slavnostní zahájení 21. plavební sezóny se uskuteční v sobotu 20. dubna. Celý program se tentokráte ponese ve folklorním duchu. Vystoupí DH Bílovčanka, Hanáckoslovácký krúžek Velké Pavlovice či Ovečkovo folklorní divadlo. Nebude chybět ani velikonoční jarmark.

Spustit audio