Víkendové tipy: zahájení Brněnských Vánoc, divadelní košt ve Veselí a otevřené sklepy

23. listopad 2018

Na tento víkend pro vás máme pozvánky na zahájení Brněnských Vánoc, ale také na vyhlídkové jízdy Brnem či za dobrým vínem na jih Moravy.

K Nechorám do sklepa… za mladým vínem

  • 24. listopadu, 10-19 hod, Nechory u Prušánek

Ochutnávky budou probíhat ve více než dvaceti sklepech, kde každý vinař připraví nejméně dva vzorky mladého vína, vína z minulých ročníků, případně i jiné občerstvení. Od 16:00 hodin vás kromě živé hudby čekají i soutěže o bohaté ceny.

Zahájení Brněnských vánoc

  • 23. listopadu, od 16 hod, náměstí Svobody v Brně

Slavnostní zahájení Brněnských Vánoc v doprovodu představitelů města podtrhne exkluzivní videomapping. Čeká vás bohatý hudební program a pro děti bude připraven Cirkus trochu jinak – Trampoty s Ježíškem. Na vlastní kůži si budete moci vyzkoušet virtuální realitu, vyberete dárky a samozřejmě ochutnáte stylové dobroty. Rozsvícení stromu proběhne v 17:00, ale přijďte dřív, pokud chcete mít dobrý výhled.

Vyhlídkové jízdy brněnským minibusem v adventním období

  • od 24. listopadu do 16. prosince, Brno

I v období adventu máte možnost poznat Brno a jeho památky v rámci vyhlídkových jízd turistickým minibusem. Během dvouhodinové jízdy poznáte dvacet míst, které byste pěšky poznávali minimálně celý den. Minibus vyjíždí každou adventní sobotu a neděli v 10 a 13 hodin ze zastávky uprostřed náměstí Svobody. Trasa vede okolo čtyř slavných brněnských vil – Löw-Beer, Tugendhat, Jurkovičovy a Stiassni.

Den otevřených sklepů v Pavlově

  • 24. listopadu, od 11-18 hodin, Pavlov

Tradiční Den otevřených sklepů připravili jihomoravští vinaři z vinařského spolku Vinitores Palaviensis v Pavlově u Mikulova ve spolupráci s obecním úřadem v Pavlově. Od 11:00 do 18:00 hodin bude otevřeno zhruba dvanáct pavlovských sklepů.

Podzimní divadelní košt

  • 23.-25. listopadu, Veselí nad Moravou

Přehlídka regionálních ochotnických divadel s hosty. Diváci uvidí tvorbu pro děti, lidové komedie či náročnější žánry, které si připravili divadelní nadšenci z Lipova, Ostrožské Lhoty, Uherského Hradiště, Skalice či Veselí nad Moravou. Vedle místních souborů se představí také oceňované profesionální soubory jako Divadlo DRAK z Hradce Králové.

Spustit audio