Víkendové tipy ve znamení svatého Martina a vína. Zajeďte si do Mikulova nebo Slavkova

8. listopad 2019

Na tento víkend jsme vybrali svatomartinsky laděné pozvánky. Kam můžete vyrazit za husími specialitami a vínem?

Otevřené sklepy Modrých Hor

  • 9. – 10. listopadu, Modré Hory

O tom, že i na jižní Moravě mohou vznikat skvělá červená vína, přesvědčí návštěvníky Festivalu otevřených sklepů vinaři z Modrých Hor. O tomto víkendu otevře své sklepy 34 vinařů ve Velkých Pavlovicích, Bořeticích, Vrbici, Kobylí a Němčičkách. K degustaci tu bude téměř 500 vzorků vín.

Festival Svatomartinský Mikulov

  • 8. – 17. listopadu, Mikulov

Tradiční akce, která v sobě spojuje folklor, gastronomii a víno. Příjezd svatého Martina, slavnostní otevření svatomartinských vín, svěcení vína ročníku 2019, zpřístupnění prohlídkových objektů, bohatý kulturní program pro celou rodinu. Na zámku se bude konat Svatomartinský košt mladých vín mikulovské vinařské podoblasti a restaurace nabídnou husí menu.

Svatomartinské slavnosti na zámku Slavkov - Austerlitz

  • 9. listopadu, 9 – 17 hodin, Slavkov - Austerlitz

I letos přijede na zámek ve Slavkově svatý Martin na bílém koni. Čeká vás Svatomartinský gastro jarmark, ochutnávka svatomartinských vín a celodenní program. Na zámku bude probíhat dobový jarmark s produkty od regionálních výrobců s nejrůznějšími dobrotami a delikatesami, které byly oceněny regionální potravinou a chutí jižní Moravy.

Svatohubertské slavnosti v Boskovicích

  • 9. listopadu, Zámek Boskovice

Rodina Mensdorff-Pouilly srdečně zve na 10. Svatohubertské slavnosti v areálu zámku Boskovice. Sobotní odpoledne poskytne zábavu pro celou rodinu. Uvidíte vystoupení trubačů Mendelovy univerzity v Brně, dřevorubeckou show s výstavu loveckých trofejí. Vášnivé kuchařky a kuchaře jistě potěší možnost obstarat si zvěřinu.

Spustit audio