Víkendové tipy: uzené na Veveří, masopust v Bronxu nebo krojovaný ples v Řečkovicích

Páteční ranní vysílání přináší i dnes tipy na víkendové akce. Kam můžete vyrazit?

Masopust v brněnském Bronxu

  • 29. února

Bude se hýřit, radovat se a tančit! Maskovaný průvod s alegorickým vozem projde ulicemi Bratislavská - Stará - Francouzská. Přijďte v sobotu do brněnského Bronxu s maskami i bez nich. Podrobnosti najdete tady.

Slavnosti moravského uzeného na hradě Veveří

  • 29. února – 1. března, hrad Veveří

Nad přehradou opět zavoní uzené a vinaři otevřou své nejlepší lahve. Kromě nového Krále uzenářů 2020, kterého zvolí samotní návštěvníci, bude opět v letošním ročníku také amatérská soutěž o nejlepší domácí uzené. Děti připraví pro rodiče svoji vypečenou specialitu pod vedením zkušeného šéfkuchaře. Opět si návštěvníci budou moci vyrobit vlastní klobásky.

Řečkovický krojovaný ples

  • 29. února, TJ Sokol Řečkovice

Těšit se můžete na společnou Moravskou besedu, tombolu, občerstvení, taneční vystoupení a další program. Hraje DH Zdounečanka. Všichni jste zváni nejen v krojích. Více informací najdete na webu.

Expediční kamera 2020 v Kuřimi

  • 29. února, Kuřim

Filmový festival, který od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce. Vypravte se do nitra džungle i pouště, zažijte adrenalinové šílenství, návštěvy domorodých kmenů i putování na dvou kolech.

Fašanková obchůzka s pochováním basy

  • 29. února, Dolní Dunajovice

Fašankové veselí v maskách vyráží po dědině ve 13 hodin od Základní školy. Ožijí fašankové obyčeje, písně, tance. Po celé odpoledne budou zabíjačkové speciality, svařáky a další dobroty.  Od 17 hodin přitančí fašankový průvod a společně pochová basu.

Spustit audio