Víkendové tipy: otevřené zahrady i sklepy, svátky řemesel, Ghettofest či běh pro hospic

7. červen 2019

O tomto víkendu se určitě nudit nebudete! Milovníci folklóru zamíří do Tvrdnic, sportovci do Brna a ti, kteří dávají přednost vínu před pivem do Kyjova. Tím víkendový program ale zdaleka nekončí.

Podluží v písni a tanci

  • 7. - 9. června, Národopisný areál Tvrdonice

Folklórní festival věnovaný regionu Podluží. Představí se soubory i kapely všech obcí oblasti. Čekají vás tři dny plné hudby, zábavy, folklóru etnograficky svébytného regionu.

Svátky řemesel a krásy ušlechtilých koní v Kunštátě

  • 8. června, Kunštát

Akce se koná v Kunštátě v areálu Panské zahrady. Svá řemesla a výrobky předvádí téměř stovka řemeslníků. V pestrém programovém menu se představí pod širým nebem v Panské zahradě lidová i umělecká řemesla, jezdci a chovatelé koní. Více informací najdete zde.

Běh pro Hospic sv. Alžběty

  • 8. června, Kamenná 36, Brno

2. ročník benefiční běžecké akce v krásném koutu Brna. Necelých 6 kilometrů po asfaltovém chodníku a lesních cestách s nepříliš náročným převýšením. Přijďte si užít příjemné sportovní dopoledne a současně podpořit dobrou věc. Svou účastí a zaplacením startovného podpoříte brněnský hospic.

Otevřená zahrada v Brně

Víkend otevřených zahrad 2019

  • 8. - 9. června

Celý tento víkend probíhá Víkend otevřených zahrad. Komentovaná prohlídka proběhne ve Vile Stiassni v Brně. V Akademické zahradě Mendelovy univerzity v Lednici budou probíhat prohlídky Tématických zahrad - Labyrint přírody a ráj zahrad. Zúčastní se i mnoho farních a klášterních zahrad. V Jihomoravském kraji můžete navštívit i Bylinkovou zahradu ve Valticích.

Ghettofest

  • 8. června, Brno

Pouliční festival odehrávající se ve vyloučené lokalitě přezdívané „Brněnský Bronx“ nabídne hudební vystoupení, komentované prohlídky i taneční čísla. Více informací o festivalu najdete na webu.

Otevřené sklepy Kyjovska

  • 8. června, Areál vinných sklepů Šištót, Kyjov

Otevřené sklepy přináší možnost na jednom místě ochutnat ta nejlepší vína z kyjovského Slovácka - od drobných vinařů, pro které je vinařství životním koníčkem, až po světově úspěšná vinařství. Celkem se jich na 5. ročníku Otevřených sklepů Kyjovska představí třicítka.

autoři: Radek Bortlík , lop
Spustit audio