Víkendové tipy: otevřené sklepy v Novém Šaldorfu, košt pálenek a znojemský JazzFest

Podívejte se na další várku víkendových tipů a vyrazte za kulturou do Znojma nebo za vínem do Nového Šaldorfa.

JazzFest Znojmo 2020

  • 17. ledna – 26. února, Znojmo

Znojemský JazzFest opět ve znamení lásky ke kvalitní hudbě a skvělému vínu. Pod hlavičkou sloganu „Wine goes to Jazz!“ jsou koncerty vždy doplněny degustací kvalitních vín místních vinařů. Patronem festivalu je jazzman Peter Lipa, který se představí na svém koncertě s jazzovými evergreeny. Hudba bude znít nejen v klubech a sklepeních, ale i v historickém centru města, přímo na ulici, nebo v divadle.

Festival IQ Play

  • 17. – 18. ledna, Tržnice Brno

Hravá putovní výstava míří do Brna. K vidění, ale hlavně k vyzkoušení budou hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky, dřevěné hračky, logické hry, stavebnice a zvětšeniny her. Festival je rozdělen do několika zón podle druhu her. Více informací najdete tady.

Košt ovocných pálenek a kysaného zelí v Mikulčicích

  • 18. ledna od 14 hodin, KD Mikulčice

Nenechte si ujít 19. ročník koštu pálenek v Mikulčicích! V nabídce bude kromě kysaného zelí a ovocných destilátů rovněž spousta pochutin. Ke zpěvu, tanci a dobré náladě bude vyhrávat cimbálová muzika.

Otevřené sklepy Nový Šaldorf 2020

  • 18. ledna, Nový Šaldorf

Všichni milovníci dobrého vína jsou srdečně zváni do Modrých sklepů Nového Šaldorfa! Po roce se můžete zúčastnit recesistické soutěže tříčlenných družstev v kopání písku v podzemních chodbách. Jemný písek, vykopaný při hloubení vinných sklepů v Novém Šaldorfu u Znojma, se kdysi vozil do Vídně, kde jej zedníci používali na štuky a fasády. Když vinaři přemýšleli, čím by zpestřili tradiční obcházení vinných sklepů, dostali geniální nápad a obnovili dávné obyčeje.

K tomu všemu hraje jazz a swing a ochutnávají se vína. Nebude chybět ani večerní zábava s živou hudbou k poslechu a tanci v Obecním sále.

Novoroční stodola v ZOO Vyškov

  • 18. ledna, od 15 hodin, Hanácký statek, ZOO Vyškov

Klub rodičů při ZUŠ Vyškov, z.s. a ZOO PARK Vyškov, p.o. zvou na 6. ročník amatérské pěvecké soutěže Novoroční stodola 2020. Soutěže se účastní zpívající hudební skupiny, které jsou schopny zazpívat bez doprovodu nebo s doprovodem hudebních nástrojů „od stolu“.

Spustit audio