Víkendové tipy: košt vína ve Znojmě, měsíc lásky v brněnské zoo či Mendel Day

6. březen 2020

Začátek března přinese kulturní akce všeho druhu. Kam všude můžete o víkendu vyrazit?

Znovínský košt vín 2020

  • 6. – 7. března, Znojmo

Znovínský košt vín proběhne ve štukových sálech Louckého kláštera ve Znojmě. Po oba dny můžete ochutnat znovínská ročníková vína, pozdní sběry, výběry z hroznů, ledová vína, vína úspěšná na tuzemských i světových výstavách, archivní i unikátní vína. Páteční večer doprovodí cimbálová muzika Slovácko ml. a v sobotu hraje a zpívá Jožka Šmukař se svou cimbálovou muzikou.

Ty jsi můj přírodní výběr aneb měsíc lásky v ZOO Brno

  • 6. – 7. března, ZOO Brno

Ve zvířecím světě není měsícem lásky únor, ale březen, tedy čas, kdy se rodí mláďata. Samice investují spoustu energie do péče o mláďata, samci zase mají spoustu práce získat si partnerku. Přijďte se dozvědět více o fenoménu nevědomého selektivního šlechtění na základě preference samic. Podrobnosti najdete na facebookové události.

Logo

Mendel Day 2020

  • 8. března, Centrum Mendelianum na Biskupském dvoře v Brně

Oslavte Mendelův den v Centru Mendelianum celodenním volným vstupem pro veřejnost. Od 14 hodin bude pro všechny připraven program se zajímavými pokusy v molekulárně biologické laboratoři a promítáním dokumentu o Mendelovi.

Noc  práva v Brně

  • 6. března, Brno

Večer a noc plná přednášek, divadelních představení, promítání a exkurzí. V Brně je připraven program v následujících institucích: Právnická fakulta Masarykovy univerzity, Ústavní soud, Nejvyšší soud, Nejvyšší správní soud, Národní divadlo Brno a Kancelář Veřejného ochránce práv.

Spustit audio